A szabolcsi megyeszékhely adott otthont a karitatív szervezet országos küldöttgyűlésének, majd a Vöröskereszt és Vörösfélhold világnapja alkalmából ünnepséget rendeztek a megyeházán.

A rendezvényen Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mondott köszöntő beszédet.

Az ünnepségen Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta: 2013-ban 110 ezer tag, 40 ezer önkéntes, 260 ezer adományozó és több mint 510 millió forint értékű adomány segítette a karitatív szervezet munkáját. Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató azt mondta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a lakosság önkéntes munkával, véradással és adományozással is nagyban hozzájárul a Magyar Vöröskereszt segítő munkájához.

A vöröskeresztes világnapi ünnepségen a hazai legnagyobb humanitárius szervezet munkatársai, önkéntesei, partnerei és támogatói elismerésben részesültek. Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke mintegy 100 kitüntetést adott át. Elismerésben részesült többek között Göncz Árpád volt köztársasági elnök is.

Idén is átadták Az év adományozója elismeréseket. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnökétől és megyei igazgatójától ezt a címet ez évben Bokor Pál, az Atlantic Press Kiadó igazgató-főszerkesztője vehette át.

 

Forrás: http://www.nyiregyhaza.hu/voroskeresztes-vilagnap

FacebookTwitterGoogle Bookmarks