Budapest, 2014. január 3.

Ferenczik Adrienne Incognito című könyve II. helyezést ért el a litera.hu portál által kiírt "Az év könyve" olvasói szavazáson, s egyben elnyerte az év legjobb regénye címet is, hiszen az első helyre egy verseskötet került.

A népszerű weboldal 2013. év végén szavazást indított, hogy kiderítse melyik szépirodalmi mű érdemes az év könyve címre. Az olvasói szavazás alapján Böszörményi Zoltán: Katedrális az örök télnek című verseskötete lett "Az év könyve", ezt követi a sorban a Nyíregyházi Televízió szerkesztő-riporterének második regénye, az Incognito. 

Az Incognito egy tóparti szálloda az osztrák határ mentén, amely különleges hangulatával tökéletes helyszín arra, hogy három különböző korú hölgy egy éjszaka lelkileg egymásra találjon. Egyikük elhunyt férjét siratja, másikuk azért jött ide, hogy végre eldöntse, ki-lép-e a házasságából, a legfiatalabb pedig szerelmi csalódásában öngyilkosságra készül. Mindannyiuknak oka van a keserűségre, s ha másként is látják saját párkapcsolatukat, az Incognito bárjában kiderül, hogy a sokévnyi korkülönbség és az egymástól eltérő problémáik dacára sokkal több bennük a közös, mint amennyit a fantázia felölelni képes. 

Ferenczik Adrienne jelenleg harmadik kötetén dolgozik, mely várhatóan a 2014. évi Könyvhétre jelenik majd meg.

 

FacebookTwitterGoogle Bookmarks