Az Atlantic Press Kiadó tördelője, műszaki és művészeti szerkesztője egyszemélyben.

Húsz éve foglalkozik hivatásszerűen számítógépes grafikával, valamint nyomdai előkészítéssel napilapoknál és hetilapoknál, illetve egyéb kiadványoknál.

Az Atlantic Press Kiadó kiadványait kezdettől ő tervezi, tördeli és ő önti nyomdakész formába a borítókat is.

Fő profilja a grafikai tervezés. Kreatív ötleteivel, a részletek iránti figyelmével nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a kiadó könyveinek máris kialakult egyfajta sajátos arculatuk, s e kiadványok külső megjelenésükben is megkülönböztethetők.

Kaszab Zsuzsanna újságíró, szerkesztő. Eredeti foglakozását tekintve külpolitkus újságíró, német, angol, spanyol, orosz és bolgár nyelven beszél. Szakmai pályafutását a Magyar Távirati Irodában kezdte, tudósított Havannából, Madridból és a rendszerváltó Szovjetunióból.

1990. végén családi okokból kiköltözött Ausztriába, ahonnan a Magyar Nemzetet és az MTV Panoráma című műsorát tudósította. Közben operatőri tanulmányokat folytatott és számos tudósításának szerkesztő-operatőre volt. Forgatott riportfilmet Ausztriában, Németországban, Bulgáriában, Oroszországban, Mexikóban és Kubában. Operatőrként jegyzett filmjét ,,A XX. század tanúi: Buza Barna", György István rendező alkotását bemutatták a 2006-os Magyar Filmszemlén. Morell Mihály festő- és szobrászművészről, a magyar filmvágók nagy mesteréről rendező-operatőrként életműfilmet forgatott 2008-ban. Hazatérve 12 éven át volt a Metropol napilap főszerkesztő helyettese, jelenleg szabadúszó újságíróként a www.latimoport.hu című honlapot irja és szerkeszti. Jelenleg is Budapesten és Bécsben él és nagy évezettel olvassa a fiatal vagy kevésbé fiatal szerzők kéziratait.


Iván Kati, a kiadó szerkesztője és korrektora, hivatásos újságíró, író, szerkesztő, több évtized óta a Füles című rejtvénylap szerkesztőségében dolgozik, jelenleg is a Füles Tanár úr, kérem! rovatának vezetője, két rejtvénykönyv és egy romantikus regény szerzője.

Rejtvénykönyvei közül legutóbb, 2007-ben az Ön meg fog felelni című összeállítás jelent meg (Mérték Kiadó), mely a legszélesebb rejtvényválasztékot kínálja az összes ilyen típusú kiadványok közül. Nagysikerű netregénye, a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. már az Atlantic Press Kiadónál látott napvilágot.
Iván Katalin a kiadó több kötetének gondozásában vett részt, így Polgár Dénes Egy polgár a nagyvilágban és Bokor Pál A siker neve Oscar című könyvének előkészítésében is közreműködött.

Író, újságíró, műfordító, filmes, az Atlantic Kft. tulajdonosa és az Atlantic Press Kiadó alapító főszerkesztője.
A hetvenes és a nyolcvanas években a Magyar Távirati Iroda és a Magyar Televízió moszkvai majd washingtoni tudósítója volt, később a Magyar Hírlap egyik vezető szerkesztője. Könyvei közül a legismertebbek az Ezüst Malibu című amerikai útirajz, A panda című politikai kalandregény, a Barack Obama szupersztár című életrajz, valamint a Hollywood-trilógia, melynek eddig az első két kötete látott napvilágot (A siker neve Oscar – 2007., A siker helye Hollywood – 2008.), s melynek zárókötete (A siker titka a sztár) 2009-ben jelenik meg. Bokor két játékfilm (Vademberek, Morfium) producere volt, és maga is rendezett dokumentumfilmeket
a Magyar Televízió és a HBO megbízásából.

Műfordításai közül a legismertebb Arthur Conan Doyle A sátán kutyája című regényének új magyarítása, de jelentek meg Emily Dickinson (Élet és Irodalom) és Edgar Allan Poe (Alexandra Kiadó) fordításai is. Újságíróként az Élet és Irodalom és a Népszava című lapokban publikál.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks