Dora Craiban (Papp Dóra) 1992-ben született, Baján. Kiskorától kezdve mind irodalmilag, mind zeneileg színes, inspiráló közeg vette körül, melynek eredménye először az általános iskolában fogalmazási versenyeken való szereplés, majd a gimnáziumban már saját versek, novellák, cikkek írása volt. Érdeklődése az irodalom és a történetmesélés iránt egy 17 éves korában elkezdett regény írásához vezetett.

Stílusára és regényének motívumaira nagy hatással voltak Tolkien, Rowling, Anne Rice valamint Gerard Way, akinek zenei munkássága és életfilozófiája mélyen hatottak gondolkodására. Dora Craiban első két regénye – a Helena sorozat első és második része, a Fénytörés és a Szabadesés – 2011-ben jelent meg az Aba Könyvkiadó gondozásában. A történet egy természetfeletti képességekkel megáldott fiatal nő, Helena lelki fejlődését kíséri végig. Helenát kezdetben vérszomjas gyilkosként ismerjük meg, ám az igaz szerelemre rátalálva teljesen megváltozik. A történettel az írónő az újrakezdés, a második esély fontosságát, valamint a természet erejét szerette volna kihangsúlyozni.

Dora Craiban jelenleg az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanul amerikanisztika szakon. Bevallása szerint az ott szerzett tudást rendkívüli módon tudja hasznosítani az írás során, hiszen a Helena-trilógia is Amerikában játszódik. Továbbra is a fantasy műfaját érzi magához a legközelebb, ezért a Helena sorozat utolsó része, az Interferencia után újabb fantasy történetek írásába kezd.


A Fénytörés- Helena Trilógia I. megrendelhető itt.

A Szabadesés- Helena Trilógia II. megrendelhető itt.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks