Egy csibész naplója

„Az Ige Törvénye így szól: Egy ateista is lehet olyan erőszakos, mint egy hittérítő. Ha támadóm hitt Istenben, akkor most meggyőzött arról, hogy nekem is hinnem kell. Ha meg ateista volt, akkor rávilágított a lényegre: nincs az az Isten, aki kimenekít innét.”
A csibész sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy erős ököl szorítja falhoz, közben saját ironikus humora tompítja fájdalmát. Itt is, mint minden krimiben, senki sem az, aminek látszik, és sosem az a fordulat következik, amelyre hátradőlve lehetne számítani flegma lapozás után.

Mindennek az oka, az origója a gyönyörű nő. A történelem során is sok háború indult már megrebegetett szempillák, hajzuhatagok, keblek és lábak esztétikus összhatása miatt. Most akábítószer ellenes harcba sodorják a főhőst és barátait az emlegetett idomok. A kegyetlen maffia keze több országhatáron túlra elér. Aki egyszer behatol a gengszterek felségterületére, annak a fenyegetettség lesz útitársa. Meg a barátok… De mennyire tart ki a barátság ha a kamion hátuljában az ország eddigi történelmének legnagyobb zsákmánya bújik meg, harminc kiló hófehér boldogság?

És lehet-e szigorúan csak az egyik oldalon állni, követni a relatív jót vagy rosszat? Milyen áldozatokkal jár a túlélés, milyen veszteségekkel egy hiba? Eltűnnek-e valaha az álmatlan éjszakák kísértetei?

A csibész mindenre választ kap, árát pedig döntésein keresztül fizeti. Az Egy csibész naplójában a köztünk élő maffiózók és keményzsaruk jelennek meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda egy nagy nemzetközi droghálózat elleni sötét hadműveletének leírása, a csibész története olyan hitelesnek tetszik, hogy akár még igaz is lehetne, talán túlságosan megfogható is, hiszen itt kezdődik nem messze a Nagykörúton.

Az író vitriolos mégis szellemes fordulatai a szervezett bűnözés csapdákkal teli világáról innen jönnek, a terézvárosi flaszterről, és sétálnak be illusztris vagányai egy szédült kamionon át, egyenesen az izgalmas krimi lapjaira.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Holliwood magyar szemmel
Sexmentes övezet
Én és az Iszlám
Heppi Börszdéj
Gertruda esküje
 1. 1
William G. Winkler: A Pénzváltó
A 210-es izotóp
A holland alagút
Zokog a föld
Hazám az igéret földje
 1. 1
Napfényes riviéra
Incognitó
Drezdai emberünk
A spanyol grófnő
Pokoli szolgálat
 1. 1
Apáca bordély
Halálgyár
A nagy hadronütköztető
Ecetudvar
Talyigás Irma
 1. 1
Akon ostroma
Templomos lovag
A táltos keresztje
Adriakék tengerzöld
A sátán kutyája
 1. 1
Vilmos és Kate
Polgár
A siker neve Oscar
A siker helye Hollywood
A siker titka a sztár
 1. 1
Obama
Obama a szuper sztár
Lányok a kastélyból
Malom a tóparton
Nászajándék Salzburgból
 1. 1
Randevú a Nílus partján
Szerelem Szegeden
Kiicsi Betti a nagyvárosban
Ízek és szenvedélyek
Életfogytig
 1. 1
Kékszem Jázmin irkája
Tündérek
Második Atlantisz
Második atlantisz az elveszett tündér falu
A bermudák királynője
 1. 1
Sárkányvér
Szabadesés
Fénytörés
Smaragdzöld versek
Hívja Leonyid Brezsnyevet
 1. 1
szerelem@szerelem.hu
El Classico2
El Classico
Az idegenlégió
Ferencváros Újpest
 1. 1
Naponta fogsz meghalni
Engem nem lehet elhagyni
Egy csibész naplója
Help
Steph
 1. 1
Olja
Narkománia
 1. 1