Budapest, 2014. június 11.

William G. Winkler neve már nem ismeretlen senki számára, hiszen A pénzváltó történetével berobbant a magyar thriller, krimi műfajába. A Könyvhétre megjelenő A 210-es izotóp sem fog csalódást okozni. Winkler a londoni polóniumos gyilkosságot teljesen új megvilágításba helyezve, szenvedéllyel és romantikával is megfűszerezve csábítja olvasásra közönségét. A szerző június 14-én, szombaton 16 órától dedikál a Vörösmarty téren, a 19-es pavilonnál.

Sir Alex Cramer, a tenger alatti olajkutatás világszerte elismert szakértője egy Bécsi Konferencián ismerkedik meg Kathy-vel, a tolmácsnővel, és az egy éjszakás házasságtörő kalandból életre szóló szerelem lesz, mely tele van nosztalgiával és bizonytalansággal, ahogy Sir Alex különös karrierje is, mely már egészen fiatalon a Royal Dutch Shell olajkonszern amerikai vállalatának igazgatói posztjáig repíti.

A felfelé ívelő pálya azonban elszántabb versenytársak ambícióiba ütközve egyszer csak abbamarad. És ekkor kezd érdeklődni Sir Alex a nagy oroszországi változások és a még nagyobb szibériai olajlelőhelyek iránt. Első moszkvai útján ismerkedik meg Vlagyimir Golubenkóval, a KGB majd az FSZB ügynökével, aki megpróbálkozik a neves olajkutató beszervezésével. Sok évvel később Londonban találkoznak újra, de Golubenko hamarosan egy radioaktív izotóppal végrehajtott gyilkosság áldozatául esik.

Egy szenvedélyes szerelem és egy végzetes nagyhatalmi intrika története ez a thriller, melyben a nagy sikerű A pénzváltó szerzője Sir Alex Cramer életútját követve tárja fel a hírhedt londoni polóniumos gyilkosság hátterét.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks