Budapest, 2014. május 20.

A könyvfesztiválra megjelent A pénzváltó sikere után nem kell sokáig várni az újabb Winkler-könyvre, június 10-én érkezik A 210-es izotóp, melyben a londoni polóniumos gyilkosságot helyezi új megvilágításba a szerző, igazi romantikus thriller formájában.

Sir Alex Cramer, a tenger alatti olajkutatás világszerte elismert szakértője egy bécsi konferencián ismerkedik meg Kathy-vel, a tolmácsnővel, és az egyéjszakás házasságtörő kalandból életre szóló szerelem lesz, mely tele van nosztalgiával és bizonytalansággal, ahogy Sir Alex különös karrierje is, mely már egészen fiatalon a Royal Dutch Shell olajkonszern amerikai vállalatának igazgatói posztjáig repíti.

A felfelé ívelő pálya azonban elszántabb versenytársak ambícióiba ütközve egyszer csak abbamarad. És ekkor kezd érdeklődni Sir Alex a nagy oroszországi változások és a még nagyobb szibériai olajlelőhelyek iránt. Első moszkvai útján ismerkedik meg Vlagyimir Golubenkóval, a KGB majd az FSZB ügynökével, aki megpróbálkozik a neves olajkutató beszervezésével. Sok évvel később Londonban találkoznak újra, de Golubenko hamarosan egy radioaktív izotóppal végrehajtott gyilkosság áldozatául esik.

Egy szenvedélyes szerelem és egy végzetes nagyhatalmi intrika története A 210-es izotóp, melyben Sir Alex Cramer életútját követve tárja fel William G. Winkler a hírhedt londoni polóniumos gyilkosság hátterét.

Vásárolja meg William G. Winkler A pénzváltó című könyvét, tartsa meg a blokkot, és a könyvhéten az Atlantic Press Kiadó pavilonjánál minden idén megjelent könyvünket 50% kedvezménnyel vásárolhatja meg! Akár A 210-es izotópot is!

FacebookTwitterGoogle Bookmarks