Lilian H. Agivega (Hartman Ágnes), a fanfiction koronázatlan királynője, közgazdász végzettségű kétdiplomás hajadon. Munkája mellett művészfotókat és grafikákat készít.

Ágnes 11 éves kora óta ír és publikál az interneten AgiVega néven, művei több tucat magyar és angol portálon megtalálhatók. Mint egyik interjújában olvasható, legalább 15 ezerre becsüli azoknak a fanfiction rajongóknak a számát, akik az ő írásaira reagáltak eddig a különféle fanfiction portálokon. Második Atlantisz című trilógiájának első kötete a karácsonyi könyvvásáron kerül a könyvesboltokba az Aba Könyvkiadó (az Atlantic Press alvállalkozása) gondozásában.

A Második Atlantisz, AgiVega első regénye arról szól, hogy a közhiedelemmel ellentétben Atlantisz nem pusztult el teljesen, és lakói szigetük elsüllyedésekor nem lelték halálukat a tengerben. Miután a rabszolgasorban tartott tündérek fellázadtak gazdáik ellen és elpusztították a szigetet, az atlantiszi király utolsó varázslatának köszönhetően alattvalói sellőkként éltek tovább az óceán mélyén. Nem sejtették, hogy emberi alakjuk visszaszerzéséhez mindössze partra kellene úszniuk.

Az azóta eltelt tízezer év alatt az atlantisziak technológiai csodái odavesztek, és minden tudásuk a feledés homályába merült. Kollektív tudatukból módszeresen kitörölték a felszínen töltött idők emlékeit. A mai atlantisziak úgy tudják, hogy őseik mindig is sellőkként éltek az óceán mélyén, és azokat, akik ebben kételkedni mernek, kíméletlenül elhallgattatják.

Bár a sellőknek manapság fogalmuk sincs a tündérek létezéséről, az egykori rabszolgák még mindig bosszúra szomjaznak. A két nép több ezer éves konfliktusának kellős közepébe csöppen bele a tizennyolc éves Lantos Lilla, aki barátjával, Richárddal, és édesapjával Írországba látogat. Ráadásul a halfarkát akaratán kívül emberi lábra cserélő Azaész herceg, a sellők gyilkosságért száműzött trónörököse is szemet vet rá. De mit szól mindehhez Richárd? Kiderül ebből a fiatalos, lendületes és izgalmas történetből, melyben nagy hangsúlyt kap a humor, a romantika és a varázslat.
Aba Könyvkiadó, 2010
Paperback
ISBN 978-963-88255-9-9

További részletek a szerzőről itt
Ha könyvünket kedvezményes áron kívánja megrendelni, kattintson ide
Lapozz bele a könyvbe itt
Videoklip a könyvbemutatóról itt

FacebookTwitterGoogle Bookmarks