Áté papnői dögösek, okosak és veszedelmesek. A krimisorozat új kötetében a Fruzsina férjét öngyilkossági kísérletbe hajszoló budai úrihölgyek először szánják el magukat gyilkosságra, de a rendőrség csak egy baleset ügyében indít nyomozást, mert semmilyen bizonyíték nem utal másra.

A női szolidaritás, a gonoszság és a szigorú titoktartás e nagy kombinációjával szemben Rumba Viktor, a Nemzeti Nyomozó Iroda századosa is tehetetlen.

Nincs abban a helyzetben, hogy lecsapjon a klánra, hivatalból nem is foglalkozhatna az üggyel. De amikor rádöbben, hogy közeli munkatársa is részt vesz az összeesküvésben, mégis sebességre kapcsol.

Nemere regényében végig izgalom vibrál, mert a helyszínek, a figurák és a helyzetek ellenállhatatlanul hitelesek és az egész történet olyan, mintha napjainkban és a szemünk előtt bonyolódna.

És közben, mintha Victor Hugo éleselméjű jövendölése akarna beteljesülni: „A gonosz gondolatok kérlhetetlenek, és tetté akarnak válni”.

Nemere írja új könyvében a sorozat kezdőkötetének fogadtatásáról:„A Naponta fogsz meghalni című könyvem előszavában hiába hangsúlyoztam, hogy fikció az, amiről írtam, csupán írói képzeletem szüleménye, mégis sokan felismerni vélték egy-egy figurámban önmagukat, vagy ismerősüket.

Azt azonban, hogy vitát váltok ki a történettel, és a kiadómhoz olvasói levelek érkeznek, melyben személyes tragédiájukat mesélik el a tisztelt olvasók, legmerészebb álmomban sem gondoltam. A tanulság, amit ebből leszűrhettem, hogy társadalmunk olyan változáson ment át, amelyeket eddig csak amerikai filmekben láthattunk, és a fantáziát gyakorta túllicitálja az élet. Feladatunk van tehát.

A világbékét a szépségkirálynők akarják, mi egyszerű emberek elégedjünk meg azzal, hogy békességet akarjunk, és ezért tegyünk is meg mindent.
Atlantic Press Kiadó, 2009
Paperback
Terjedelem: 256 old.
ISBN 978-963-88255-1-3
Megjelenés várható ideje: 2009. július 15.
Bolti ára: 2780 Ft
Ha könyvünket kedvezményes áron kívánja megrendelni, kattintson ide
Interjú Nemere Istvánnal itt
véleményedet megírhatod This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
vélemények, kritikák This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks