Milyen érzés repülni? Milyen szinte halhatatlannak, sebezhetetlennek lenni? Vagy milyen egyszerűen csak másnak lenni?

A Vérkötelék Saga egy emberalakot öltő sárkányról, egy még a saját nemében is vérszomjasnak számító vámpírról, egy vérfarkas falka vezetőjéről, és egy emberről szól. Hogyan lehetséges az együttélés közöttük, mi számít normálisnak, és mi különcségnek egy ilyen változatos és komplex világban? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgat a Vérkötelék saga, melynek első kötetét a szerző tervei szerint hét további követi majd, mindegyik a magyar vagy az európai történelem egy-egy kulcsfontosságú eseményéhez kötődve.

A Sárkányvér egy Ed Brightmore, nevű vörössárkány felnőtté válásának és egyben kálváriájának kezdetét meséli el. Az olvasót ez a kötet az 1913-as Budapest utcáiról a fagyos Norvégia fjordjai közé, a Szovjet Birodalmat megelőző Szentpéterváron át, a Monarchia által annektált Bosznia-Hercegovinába vezeti. A könyv végére a sárkányok megpróbálják meghiúsítani a Ferenc Ferdinánd trónörökös elleni merényletet, miközben megkísérlik megakadályozni egy nagyhatalmú vámpír jóslatának beteljesülését, miszerint elkerülhetetlen egy eddig még sosem látott méretű pusztító háború kitörése.

A Vérkötelék saga második regényében , a Vérszomj I.-ben, melynek megjelentetését a kiadó 2011 nyarára tervezi, Natheniel Leopold, az újonnan teremtett vámpír csillapíthatatlan szomjúságáról van szó, s arról, hogy gyűri le magában ezt az ösztönt, miközben elkeseredett küzdelmet vív saját emberi oldalának visszanyeréséért, s azért, hogy felkutassa vámpírrá válásának okozóit.

A szálak egybefutnak, és körvonalazódni kezd egy rejtőző ellenség, aki a háttérből igazgatja a világot, s aki az I. Világháború kitöréséért is felelősséggel tartozik. Fantasy történet szerelem nélkül? Ez elképzelhetetlen. A Sárkányvér arról is szól. hogy mennyit ér a szerelem, mit áldozhatunk fel azért, hogy emberek maradjunk, és hogyan is reagálna a világ, ha egyetlen nagyon értelmes lény úgy döntene, hogy mindent el fog pusztítani?
Aba Könyvkiadó, 2010
Paperback
ISBN 978-615-5033-19-3
Ha könyvünket kedvezményes áron kívánja megrendelni, kattintson ide
Lapozz bele a könyvbe itt
Videoklip. Nemere István, a magyar fantasy szerzők doyenje bemutatja a szerzőt itt

FacebookTwitterGoogle Bookmarks