Az Atlantic Press Kiadó igazgatója, író, újságíró, A siker neve Oscar, a Siker helye Hollywood, a Barack Obama szupersztár című könyvek szerzője. A magyar politikai újságírás és a filmirodalom egyik legszínesebb egyénisége. Az MTI moszkvai és washingtoni tudósítójaként, a múlt század utolsó negyedének világát bemutató riportkönyvekírójaként (Egy kínai nyár, Ezüst Malibu, Vlagyivosztok, Kamcsatka, Szahalin) vált ismertté.

Cikkei az utóbbi években az Élet és Irodalomban jelennek meg. Íróként leginkább az Ezüst Malibu című amerikai útikönyvvel, A panda című regénnyel (Paul M. Bush néven) és a Barack Obama szupersztár című portrééletrajzzal aratott sikert. Túl van a tízedik könyvén, újabbakon dolgozik, miközben évek óta egy új ”kinetovizuális” filmelmélet megalkotásán fáradozik.

Egyik méltatója szerint Bokor ”egyszemélyes intézmény, intellektuális perpetuum mobile”, aki a felsorolt tevékenységek mellett filmforgatókönyveket is ír, nem létező szabadidejében pedig klasszikus angolszász és orosz költőket fordít, fotózik, s ha kell, megtervezi az Atlantic Press könyveinek címlapját és a kiadó plakátjait.

Interjú Bokor Pállal itt

FacebookTwitterGoogle Bookmarks