Egy fergeteges és szabálytalan politikai karrier hiteles története és anatómiája ez a könyv, melynek szerzője, az MTI volt washingtoni tudósítója négy amerikai elnökkel találkozott személyesen, évekig élt az Egyesült Államokban, és az amerikai belpolitika legjobb hazai szakértői közé tartozik.

A szerző már 2008 januárjában, a többnyire jelentéktelennek tartott iowai előválasztások után az íróasztalhoz ült, hogy könyvet írjon Obamáról. Talán mert azon nagyon kevesek egyike volt, akik ráéreztek a különleges és akkoriban teljesen valószínűtlen lehetőségre: ami kétszáz évig mosolyt fakasztott csupán, hamarosan ténnyé válhat.

Mit tud Barack Obama, amit rajta kívül senki nem tud az amerikai politikában? Mit gondol az olyan Közép-Kelet-Európában sem érdektelen problémákról, mint az egészségügy, a háború, az olaj más energiahordozókkal való felváltása, vagy a nemzeti érdek pártérdekek fölé helyezése mint a fejlődés kulcsa? Miért őt követték és követik ma is a fehér középosztálybeli amerikaiak?

És miért szavaztak rá milliószám az amerikai huszonévesek, akiket a vietnami háború óta ostorral sem lehetett bekergetni a szavazóhelyiségekbe? Miért őt támogatta a Kennedy-klán vagy Warren Buffett, a világ leggazdagabb embere?

A fenti kérdésekre válaszolva, Bokor nemcsak Barack Obamáról, a nemzetközi politika új üstököséről, a nyugati világ legérdekesebb egyéniségéről beszél, hanem a modern politikai kultúráról is, melynek hiánya a mai Magyarországon talán a legnagyobb akadálya a fejlődésnek.

Ezért a Barack Obama szupersztár a világpolitika iránt érdeklődő számára “csak” izgalmas olvasmány, profi politikus számára viszont kötelező.
Atlantic Press Kiadó, 2008
Paperback
Terjedelem: 144 old.
ISBN szám: 978-963-85162-7-5
Bolti ára: 1690 Ft
Ha könyvünket kedvezményes áron kívánja megrendelni, kattintson ide
Lapozz bele a könyvbe itt
Interjú Bokor Pállal itt
véleményedet megírhatod This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
vélemények, kritikák This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Visszhang itt

FacebookTwitterGoogle Bookmarks